Bangladeş’te insanların belki de % 95’i çorapsız. Bu ülkeye henüz çorap girmemiş. Sandalet ya da terlik giyiyorlar. Bu, iklimden kaynaklanan dolayı oluşan bir kültür belki ama fakirliğin de etkisi yadsınamaz. Çoğunluğu fakir olan bu ülkede yalınayak dolaşan ve terlik dahi kullanmayan insan sayısı da çok fazla. 
Bangladeş’in para birimi Taka. 65 Taka 1 dolar.
Türkiye’yle 4 saat zaman farkı var. Bizden 4 saat ilerideler.
 

Uçak önce Bahreyn’e (3.5 saat) oradan Dakka’ya (5.5 saat) gidiyor.    
İngiliz hukuk sistemi yürürlükte.

Yemek kültürleri bizden farklı. Baharatlı ve soya yağı kullanılarak yapılan yemeklerin kokusu ağır, tadı da acı. Yemekte kaşık çatal kullanılmıyor. Sadece lokanta ve otellerde kaşık çatal kullanılıyor. Evlerde ise son zamanlarda dışarıdan gelen misafirler için bulundurmak adetten olmuş.
Ülke pirinç ambarı. En yaygın yemek de pilav. Kurutulmuş balıkları bu ülkede gördük. Her mevsim balık yenebiliyor.
Muson iklimi yaşanıyor. Sıcaklık yazın 35-40 , kışın 20-24 Co
Dünyanın en uzun doğal sahili Coxs Bazar şehrinde.
En ucuz meyvesi muz olan ülkenin en pahalı meyvesi elma ve üzüm. İthalat ürünü olan elma Avustralya’dan, üzüm ise Hindistan’dan geliyor ve sadece zengin sofralarında bulunabiliyor. Hatta öyle ki elmanın çürüğünün dahi pazarlarda satıldığına şahit olduk. Meyve ve sebzeler bizde yetişenlerin 2-3 katı büyüklüğünde. Tropikal meyveler içerisinde ise en gözde olanı mango.
Tekstil alanında bir gelişme gözleniyor. Yabancı tekstil firmaları ucuz iş gücünden -İşçilerin yevmiyesi 1.5 dolar- dolayı bu ülkede fabrika kurmuşlar. Bu yüzden tekstil ürünleri de kısmen ucuz.
İncisiyle meşhur bir ülke Bangladeş. En ucuz incilerin ise Coxs Bazar’da satıldığı söyleniyor. Yanı sıra sarraflık da gelişmiş. Hindistan gibi dünya altın piyasasında gelecekte belirleyici güç olabilir. 
Ülkenin doğalgaz rezervleri oldukça zengin ve arabalar gazla çalışıyor. 300 Taka(6 YTL) gazla 200 km yol gidilebilir. En çok Toyota marka araç kullanılıyor. Trafik İngiliz usulü soldan akıyor ve araçlarda direksiyon sağda.
Ramazanda teravihler genelde hatimle kılınıyor. 27. Geceye kadar hatim tamamlanıyor. Çoğunluğun mezhebi Hanefi.
İnsanlar ayrılırken birbirine “Allah hafız” diyor. Araçların arkasında da “Huda hafız” yazıyor.
Pan otu herkesin ağzında. Bu yüzden dilleri kıpkırmızı. Bağımlılık yapan bir ot bu. Caiz diyorlar; ama tatmadık.
Okullarda eğitim dili Bengalce. İngilizce yabancı dil olarak her gün 1 saat veriliyor; ama belki her 10 kişiden 8’i İngilizce konuşuyor.
 Evlilikte kızlar başlık parası veriyor ve ev eşyalarını kız tarafı alıyor. Nikahta kızın hakkı olan mehir erkeğe ait.